Jurjen Bertens
Jurjen Bertens is geboren te Waalwijk in 1974. Hij heeft een groot deel van zijn jeugd in Nieuw-Zeeland doorgebracht. Jurjen is een veelzijdig mens; hij heeft na diverse disciplines te hebben 'geproefd' duidelijk zijn passie gevonden in het uitbeelden van diverse (Utrechtse) stadsgezichten.
Wat het werk van Jurjen uniek maakt is de frisheid en de spanning. Fris door het kleurgebruik o.a. diep paars (Jurjen is kleurenblind). Spannend omdat je je soms in een surrealistisch landschap waant zoals we die alleen bij een Willink , Dalí of Moesman kennen. Elk werk is Jurjen eigen. Zijn werk is uniek en zeer gewild. Ook krijgt Jurjen steeds meer opdrachten voor instellingen en bedrijven.
Hannie Rieuwerts
Hannie Rieuwerts probeert elke keer weer het licht te vangen! Van transparante subtiele lagen tot het krachtige spel van intense pigmenten, er is zoveel mogelijk met aquarelverf! Contrast en sfeer spelen een belangrijke rol in al haar werk. Een zonovergoten stadsgezicht, nevelflarden in het tere ochtendlicht boven de weilanden of een vaas bloemen die lange schaduwen op de tafel maakt. Ze wordt door iets geraakt en dat gevoel probeert ze vast te leggen in een schilderij.
Hannie Rieuwerts heeft een 1e graads opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ( HKU) in Utrecht. Ze is voorzitter en oprichter van IWS Holland sinds 2015, de grootste aquarel vereniging van Nederland, board member of IWS Globe (International Watercolor Society) met meer dan 100 aangesloten landen wereldwijd en Master Member van IWS World.
Het werk van Hannie Rieuwerts is in de loop der jaren aangekocht door kunstliefhebbers, verzamelaars, gallerijen en musea uit de gehele wereld.
Jochem Coenen
Joost Heystek
Dr Joost Heystek (1954, Alblasserdam) werkte 40 jaar in het voorgezet onderwijs als docent, schoolleider en bestuurder. In 1996 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op zijn onderzoek naar Roemenië tijdens het Interbellum.
Sinds 2012 heeft Joost de hobby van zijn tienerjaren weer opgepakt: schilderen en tekenen. Zijn werk bestaat voornamelijk uit realistische stadsgezichten en portretten. Utrecht is een grote inspiratiebron. Voor olieverfschilderijen maakt hij gebruik van zowel traditioneel glaceren, als de nat-in-nat-methode en handgemaakte verf. Sinds 2019 aquarelleert hij ook. De frisse en heldere kleuren geven het werk een eigentijds karakter. Joosts favoriete werken zijn Magazijn de Vlijt en het portret van zijn dochter in de Clair-obscur (Chiaroscuro) stijl.
Fedor van Rossem
Susan Mertens
Michiel van Duin
Michiel is geboren te Oudwijk, Utrecht op een steenworp afstand van het Rietveld Schröder huis. Toepasselijk heeft hij zijn middelbare school tijd doorgebracht op het Gerrit Rietveld college. Kunst is een relatief nieuwe weg die Michiel is ingeslagen na jaren als grafisch ontwerper en web designer te hebben gewerkt.
Momenteel is Michiel in Bali, Indonesië gevestigd waar hij inspiratie op doet uit de magische zonsondergangen en de schoonheid van de kleurrijke natuur in zijn omgeving. Met één voet in Nederland en één voet in Indonesië brengt hij de twee werelden samen in zijn kunst.
Nissim Men
Zijn specialiteit is het creeren van City-Portraits. Digitale, fotografische composities waarbij de culturele en historische lagen van een stad nader beschouwd en onderzocht worden. Met als resultaat een eigentijds portret van een stad, waarin het unieke karakter van een stad tot uiting komt.
Deze portretten zijn als een wandeling door de stad, gezien vanuit verschillende oogpunten, zowel letterlijk als figuurlijk.
Ben Peters
Henriette van de Water
Henriëtte is een veelzijdige kunstenares en maakt naast haar eigen werken veel kunst in opdracht in haar eigen stijl. Inmiddels heeft zij al veel bekroonde werken op haar naam staan! Of het nu gaat om mensen of dierenportretten, stadsgezichten, landschappen, stillevens, abstracten of pentekeningen, steeds weer gaat zij samen met de klanten succesvol de uitdaging aan in olieverf, acryl, aquarel, pastel, grafiet of inkt, waarbij de uitstraling van de ogen van mens of dier een weerspiegeling is van het karakter en waarbij de texturen die zij neerzet haast tastbaar zijn!
Valeriya Greenwood
Ilse Werdler
De liefde voor de stad is groot en dé inspiratiebron voor haar enigszins sprookjesachtige en realistische pentekeningen, veelal sferisch ingekleurd met aquarelverf.
Gebouwen, bijzondere plekken en huizen in en om Utrecht zijn het thema van haar werk.
Naast deze tekeningen maakt zij onder meer ook biografische tekeningen in opdracht en verschillende werken in verschillende stijlen en technieken.
Charles van den Broek
Sinds de middelbare school werkte hij voor meerdere opdrachtgevers, variërend van tijdschriften en kranten tot banken en rondtrekkende discoshows. Hij is overtuigd aanhanger van Hergé's ligne claire en zo beziet van den Broek de wereld als een toeschouwer die in een stripdecor rondloopt. Let maar eens beter op je omgeving, dan merk je vanzelf dat hij gelijk heeft...
Roger Klaassen
Zijn tekeningen zijn helder en zonnig. Hij tekent ze met een pen of penseel en schildert de kleuren met aquarelverf. Voor Catch Utrecht maakt hij tekeningen van de mooiste Utrechtse plekken. Mocht uw favoriete plek daar nog niet tussen zitten, neem dan contact op.
Roger is één van de 150 tekenaars die door Stephanie Bower werden geselecteerd voor een overzicht van urban sketchers over de hele wereld in haar standaardwerk 'The World of Urban Sketching'.
Jacqueline Laimböck
Jacqueline volgde haar opleiding aan de academie industriële vormgeving in Eindhoven. In 2007 liet zij het meer grafische werk achter zich en besloot zij om uitsluitend te schilderen. In 2014 volgde zij de 2-jarige opleiding aan de portretschool Amsterdam om zich verder te specialiseren in het schilderen van portretten met allerlei materialen.
Vanaf 2019 werd het thema steeds meer de stijgende zeespiegel, met name verbeeld in Utrecht. De inspiratie voor de soms voorbij zwemmende varkens is tweeledig. Ten eerste, er zijn 12 miljoen varkens en 17 miljoen mensen in Nederland. Een ongelofelijk aantal. Grote kans dat je een groep zwemmende varkens tegenkomt in plaats van mensen zodra het water komt. Ten tweede, varkens zijn gek op water. Varkens genieten al van een regenplas en zijn van nature uitstekende zwemmers.
Een varken en een mens verschillen niet wezenlijk van elkaar qua gevoel, emoties en pijnervaring. Alleen het bewustzijnsniveau verschilt. Varkens zullen waarschijnlijk kiezen om te gaan zwemmen, net zoals een mens, zodra het water stijgt.
Erik van Ommen
Hans Innemée
Hans Innemée (Nederland, 1951) is een veelzijdig persoon. Hij is beeldend kunstenaar, illustrator en muzikant. Zijn werken worden zowel in Nederland als internationaal tentoongesteld, met exposities in Amsterdam, Heidelberg, Barcelona, Parijs, Ravenna, Tokyo, Kyoto, Matsuyama, Sapporo, Osaka, etc.
In zijn werk neemt hij zichzelf en zijn medemens op de korrel. Het zijn vaak de meest onnozele situaties die Innemee diep kunnen ontroeren. Grootse, voorpagina’s scorende gebeurtenissen, gaan vaak boven zijn pet. Innemee verteld graag over zijn ervaringen en wat hem raakt.
Henrik Hey
Henrik Hey werkt in een aloude Japanse houtdruktechniek (mokuhanga of woodblock printmaking), die hij intensief bestudeerde
Nandi Enthoven
Nandi Enthoven is geboren en getogen in Utrecht en heeft gestudeerd aan de HKU en vervolgens aan het Sandberg Instituut. Nandi maakt haar werk in haar studio op de Nijverheid in Utrecht.
“Ik teken en schilder vanuit een waardering voor dieren. In mijn werk is het van belang dat ik heel goed kijk. Ik wil de details van een veer of de richting van de haartjes zo goed mogelijk op papier krijgen en de blik van het dier vangen.”
Herman Brood
Herman Brood werd in 1946 in Zwolle geboren en overleed in 2001 in Amsterdam. Hij was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Brood onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo sex, drugs & rock 'n' roll, wat ook in zijn kunst naar voren kwam. In 1964 ging Herman Brood naar de Kunstacademie in Arnhem. Daar startte zijn leven als muzikant, met de nodige drugs. Naast zijn muzikale carrière, met de nodige ups en downs, werd hij vanaf de jaren 1980 ook steeds actiever als kunstschilder.
Al het werk van Herman Brood is 'exclusief', in de zin dat er maar een beperkte oplage is. Dit kan soms inhouden dat niet alle kunstwerken die wij aanbieden ook direct leverbaar zijn. Wij zullen u uiteraard informeren, mocht dit het geval zijn. Het uitzoeken van een mooi kunstwerk kan tijd kosten en de behoefte kan er zijn om het werk eerst in het echt te zien. Neem in dat geval contact met ons op, wij helpen u graag verder. Mocht u interesse hebben in een specifiek werk van Herman Brood wat u niet ziet in onze webshop, laat het ons dan weten. In veel gevallen kan Catch het werk voor u inkopen via een van onze contacten.
Guillaume Corneille
Guillaume Corneille werd in 1922 in het Belgische Luik geboren uit Nederlandse ouders. Hij is in het Franse Auvers-sur-Oise overleden in 2010. In 1940 verhuist Corneille naar Amsterdam waar hij studeert aan de Kunstnijverheidsschool en een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten. In 1948 richt Corneille samen met Constant, Appel, Rooskens en Wolvecamp de 'Nederlandse Experimentele Groep' op. Deze groep vertegenwoordigt later dat jaar de 'Amsterdamse' tak van de CoBrA groep die in Parijs wordt opgericht. CoBrA is een schilderscollectief van beginnende kunstschilders uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam. Als symbool gebruiken zij de opgerolde cobraslang. De groep bestaat slechts 3 jaar maar is bij groot publiek bekend. In 1950 vestigt Corneille zich in Parijs.
Franco Costa
Franco Costa (1934-2015) was een zeer positief en sterk persoon; iedereen die hem ontmoette was onder de indruk van zijn open en genereuze
Honoré Daumier
Kees van Dongen
Cornelis (Kees) Theodorus Maria van Dongen was een in Nederland geboren kunstschilder, die een groot deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond. Met zijn werk was hij een van de belangrijkste Nederlandse vertegenwoordigers van het fauvisme.
Van Dongen staat bekend om zijn vele schilderingen van het vrouwelijk naakt. Voor hem was de vrouw 'het mooiste landschap': de vrouw was zijn 'muze'. Later in zijn loopbaan (na 1918) legde hij zich vooral toe op het schilderen van portretten van de Parijse 'society'. Een van zijn bekendste modellen was Brigitte Bardot.
M. C. Escher
Maurits Cornelis Escher was een Nederlandse kunstenaar, die bekend is om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Hij signeerde zijn werk met MCE.
Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen. Enkele zeer bekende voorstellingen die hij tekende zijn ontworpen rond onmogelijke objecten zoals de Penrose-trap. Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw kreeg hij in bredere kring erkenning als kunstenaar, vooral in de VS. Kristallografen en wiskundigen ontdekten in zijn werk symmetrieën en thema's uit hun vakgebieden. Eschers grafische werk wordt vanaf 1960 in wetenschappelijke (leer)boeken gebruikt.
Piet Mondriaan
Raymond-Émile Waydelich
Raymond-Émile Waydelich is een Franse schilder, beeldhouwer en actiekunstenaar .
Het uitgebreide oeuvre van Waydelich omvat schilderijen, sculpturen en sculpturen gemaakt van keramiek of brons, assemblages, werken op papier, maar ook openbare kunstevenementen en voorstellingen. De artistieke technieken van zijn kleurrijke, speelse, grappig-bizarre grafische afbeeldingen variëren van tekenen, aquarel, lithografie, etsen, monotype tot het overschilderen van gevonden papieren voorwerpen.
Hij is een van de beroemdste levende kunstenaars in Frankrijk. Zijn werken bevinden zich in talloze openbare en privécollecties over de hele wereld.
Peter Kitchell
Peter Kitchell gelooft dat "Kleur is als muziek. Een kleur is zinloos op zichzelf, het krijgt zijn betekenis van zijn relatie tot andere kleuren, van het ritme van de structuur."
Als kind van twee architecten, werd Kitchell al vroeg voorbereid om een kunstenaar te zijn. Kitchell volgde
Andy Warhol
Andy Warhol (Pittsburgh, 6 augustus 1928 – New York, 22 februari 1987) was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur. Warhol werkte tevens als muziekproducent en acteur. Vanuit zijn achtergrond en ervaring in de toegepaste kunst was Warhol een van de protagonisten van de popart in de Verenigde Staten in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Warhol wordt ook wel the silver prince of the pop genoemd.
Warhol is vooral beroemd om zijn 'vlakke' en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten zoals Campbell's-soepblikken, bloemen en de banaan op de cover van het album The Velvet Underground & Nico (1967), alsook voor zijn gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden als Marilyn Monroe, Grace Jones, Elvis Presley, Judy Garland, en Elizabeth Taylor.
Roy Lichtenstein
Salvador Dalí
Pablo Picasso
Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso (Málaga, 25 oktober 1881 – Mougins, 8 april 1973) was een Spaans kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, sieraadontwerper en keramist.
Picasso's loopbaan kan worden ingedeeld in verschillende perioden. Samen met Georges Braque ontwikkelde hij in de jaren 1905 - 1915 het kubisme.